Mustafa Nano: Myslimanët të vrasin po ndryshove fenë

Të ftuar në ‘Open’, analisti Redi Shehu dhe analisti Mustafa Nano janë përplasur kur kanë qenë duke folur për tensionet e ditëve të fundit midis Turqisë dhe Francës.

Shehu u shpreh se kur fyen një hebre futesh në burg ndërsa kur fyen Profetin e myslimanëve është një liri e shprehjes dhe për këtë gjë nuk merret asnjë masë. Ndërsa Nano tha se edhe ai vetë fyhet çdo ditë nga shumë gjëra, njësoj si edhe Macron, por nuk e shpreh këtë gjë.

Redi Shehu: Franca përbën një përjashtim për lirinë e shprehjes kur ka të bëjë me religjionin. Kjo vjen pas një historie që ka me revolucionin, por edhe me kishën e tjerë e tjerë. Në SHBA nuk kishte nevojë për revolucion, sepse u krijua nga një raport i mirë me religjionet atje. Liri e besimit dhe e shprehjes shkojnë bashkë. Unë po them që lira e shprehjes janë ekuivalente, në një shoqëri evropiane, janë të mbrojtura të dyja.

Mustafa Nano: Çfarë bëhet në Francë dhe nuk bëhet në Amerikë?

Redi Shehu: Nëse sekulraizmi në Amerikë e në Kanada është metodologji, në Francë është ideologji. Macron thotë do të ndërhyjë dhe do të ndryshojë ligjin, do e bëj islamin iluminist.

Mustafa Nano: Ti fyehu, mos e bëj publike dhe nuk na duhet ajo. Secili nga ne fyhet nga shumë gjëra.

Redi Shehu: Një ekstrem ka nevojë për ekstremin tjetër që të dalloje…Përse e marrim atë personin që vrau. Por nuk marrim ato myslimanë që shkuan dhe thanë se duam që rasti të dënohet…. Nëse bën një thirrje ndaj një njeriu me ngjyrë akuzohesh si racist apo kur fyen një hebre je anti semit. Po lëndove një grua, anti feminsit. Fyerja ka kufi pra për këta. Pse kur fyen një hebre gjobitesh dhe futesh edhe në burg

Mustafa Nano: Hebreu fyhet kur thuhet se është racë inferiore. S’do mend.

Redi Shehu: Pra të fyesh një masakër është e rëndë ndërsa po të fyesh profetin nuk qenka.

Mustafa Nano: Unë fyhem kur shikoj gra të mbuluara. Myslimanët të vrasin po ndryshove fenë

Gazsjellësi TAP, Shqipëria rrezikon të mbetet thjesht një vend transiti pa përfitime

Kalimi i gazsjellësit Trans-Adriatik nëpër Shqipëri u lakua si një mundësi për vendin dhe një masterplan për gazifikimin e vendit Read more

Konsulli i Kosovës në Tiranë, i paarsimuar dhe me dosje

Prej disa ditësh kemi denoncuar bazuar në fakte dhe prova konkrete se Konsullata e Kosovës në Tiranë drejtohet nga një Read more

Leave a Reply