Zvicerani konvertohet në mysliman në xhaminë e Tetovës

Në faqen e Xhamisë së Xhepçishtit është publikuar një njoftim për një zviceran që sot ka pranuar Islamin. Njoftimi është shoqëruar edhe me fotgrafi nga kjo ngjarje, transmeton Tetova News.

Ja njoftimi i plotë:

“Allahu ia hap zemrën për (të pranuar) Islamin atij që dëshiron ta udhëzojë, ndërsa atij që dëshiron ta lërë në humbje, (ia mbyll zemrën e) ia shtrëngon gjoksin … ” ( El-En’am-125 ).

Sot, më 16.10.2020 ( e xhuma ) në ambientet e Xhamisë së Xhepҫishtit z. Nancho ( Muhamedi ) 30 vjeçar nga Zvicra, para nëpunësve fetarë dhe xhematit deklaroi pranimin e fesë islame.
Në rrëfimin e tij potencoi edhe shkaqet e pranimit të Islamit, ku mes tjerash ishte udhëzimi i Allahut fuqiplotë, por edhe shoqërimi me disa besimtarë të ri, në mesin e të cilëve edhe Fitim Rustemi nga Xhepҫishti, me punë të përkohshme në Zvicër..

Për mirënjohje ndaj Fitimit, z. Nancho ( Muhamedi ) kishte vendosur që dëshminë e kalimit në fenë islame ta bëjë në xhaminë e fshatit të tij.
Kjo ngjarje ishte një gëzim i madh për nëpunësit fetarë dhe të gjithë xhematin,

Rasti i z. Nancho (Muhamedit) dëshmon ndikimin e një muslimani shembullor në prezantimin e drejtë dhe të duhur të islamit para tjerëve.
Në shenjë kujtimi nga Imami i Xhamisë Amir ef. Ameti në emër të këshillit të Xhamisë iu dhurua Kur’ani famëlartë.

Policia ndalon një dasmë në Gostivar, arrestohet pronari

Nëpunësit policor nga Sektori për Punë të Brendshme Tetovë, sot rreth orës 16, e kanë privuar nga liria A.D(30) nga Read more

A mund ta rrezikojnë Qeverinë Zaev 2 përçarjet në BDI?

LAJM: Lideri i BDI-së mohoi zërat për përçarje brenda BDI-së mes Izet Mexhitit, Blerim Bexhetit dhe Musa Xhaferi në njërën Read more

Leave a Reply