Cila është ora e duhur për të pirë kafenë tuaj të mëngjesit

Kafja e mëngjesit është një zakon i preferuar i shumicës së njerëzve që shpesh nuk e fillojnë një ditë para një gllënjke kafeje.

Në realitet, megjithatë, ekziston një kohë ideale për të pirë kafe dhe për tu tonifikuar dhe kjo nuk është saktësisht kur zgjohemi.

Sapo të zgjoheni, veçanërisht midis orës 8 dhe 9 të mëngjesit, nivelet e kortizolit, një hormon që ju motivon dhe ju mban zgjuar, janë shumë të larta, kështu që nuk keni nevojë për kafeinë. Kafja është e këshillueshme që të pihet pas orës 9.30, kur nivelet e hormoneve fillojnë të bien.

Sa për mëngjesin, mund ta hani brenda një ore nga ngritja nga shtrati. Kjo do të forcojë metabolizmin tuaj dhe do të shmangë urinë dhe dëshirat deri në vaktin tjetër.

Leave a Reply