Kush paguhet më pak në Maqedoni?

Punonjësit në sektorin e këpucëve marrin pagat më të ulëta në vend.

Këtë e tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikave.

Pagat më të ulëta mesatare janë paguar në sektorë: prodhim lëkure dhe produkte të ngjashme prej lëkure (14,255 denarë), përgatitje të ushqimit dhe aktivitete të shërbimit të ushqimit (14.875 denarë).

Pastaj janë agjensitë e udhëtimit, organizatorët e udhëtimeve (operatorët turistikë) dhe shërbimet e tjera të rezervimit, si dhe aktivitetet e ndërlidhura (15.286 denarë), objektet e akomodimit (16.350 denarë) dhe aktivitetet e mbrojtjes dhe hetimit (16.1149 denarë).

Sektori i IT është në krye me pagat prej 68,000 denarë.

Paga mesatare e Maqedonisë është 26.390 denarë.

About admin

Check Also

Musa Xhaferi dhe biznismeni nga Tetova bëjnë miliona euro me bizneset

Një kompani në pronësi të djemve të Musa Xhaferit dhe biznesmenit tetovar Azbi Ibrahimi, U-Power …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *