Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5 milionë dollarë në bunker

Një bunker superluksoz për t’i shpëtuar apokalipsit. Me 14 kate nëntokë, struktura është ndërtuar në Shtetet e Bashkuara, rreth 450 kilometra larg Kansas Sitit. Me një çmim prej 1,5 milionë dollarësh mund të blesh një apartament (gjysmë kati), por ka edhe kosto të tjera prej 2500 $ në muaj për mirëmbajtjen.

Kompleksi gjithashtu ka një pishinë, sauna, kinema, poligon qitjeje, bar, shërbim shëndetësor dhe madje një shkollë për fëmijët që nuk duan të humbin mësimin.

Bunkeri prej betoni në fakt u krijua gjatë Luftës së Ftohtë, në fund të viteve 1940, por përgjatë viteve është përmirësuar nga frika e një lufte bërthamore të mundshme mes fuqive të mëdha. Sot, struktura mund t’i mbijetojë një bomba bërthamore me fuqi 12 kiloton që mund të shpërthejë 1 kilometër larg. Godina ka disa burime energjie, përfshi edhe turbina ere të montuara në sipërfaqe.

Nëse vërtet ndodh një luftë e tillë, njerëzit brenda godinës do të duhet të presin pesë vite pas shpërthimit të bombës për të dalë jashtë.

FOTOT/ Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5

FOTOT/ Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5

FOTOT/ Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5

FOTOT/ Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5

FOTOT/ Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5

FOTOT/ Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5

FOTOT/ Pasanikët i frikësohen apokalipsit, blejnë apartamente 1.5

About admin

Check Also

12-vjeçari diplomohet në shkollën e mesme dhe në fakultet në të njëjtën javë

Një 12-vjeçar në Karolinën e Veriut shfrytëzoi më së miri kohën e karantinës që kishte …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *