Në shtëpinë e Nexhmije Hoxhës, pas grabitjes – VIDEO

Në katin e dytë të një ndërtesë të vjetër, gati në të rrënuar, në të djathtë të një korridori të gjatë, ndodhet edhe shtëpia ku kishte jetuar nga vti 1997 deri në shkurtin e 2020, Nexhmije Hoxha.

Në të njëjtin apartament të vogël, jetonin edhe vajza e saj Pranvera, dhe bashkëshorti i saj, Klement Kolaneci që u nda nga jeta në këtë shtëpi. Si dhe djali Ilir Hoxha me bashkëshorten, Teuta.

Djali i Enver dhe Nexhmije Hoxhës, Ilir Hoxha në një letër publike drejtuar kryeministrit Edi Rama, Ambasadorëve të SHBA dhe BE, tregon se Insektoriati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit, ka hyrë me dhunë në banesën e tyre me datën 26 qershor, ndërsa sipas tij në shkelje të ligjit dhe afateve të përcaktuara nga IKMT, i kanë nxjerrë jashtë shtëpisë me dhunë, dhe më pas e kanë lënë atë në mëshirë të fatit, ndërsa sipas Hoxhës aty kanë hyrë edhe grabitësit duke marrë sendet personale të familjes Hoxha.

Dritare.net ishte në shtëpinë e familjes Hoxha dhe xhiroi momentet e para pas grabitjes dhe të fundit para shembjes, në mesditen e 29 qershorit 2020, 23 vjet pasi familja Hoxha u strehua në këtë shtëpi.

Gazsjellësi TAP, Shqipëria rrezikon të mbetet thjesht një vend transiti pa përfitime

Kalimi i gazsjellësit Trans-Adriatik nëpër Shqipëri u lakua si një mundësi për vendin dhe një masterplan për gazifikimin e vendit Read more

Konsulli i Kosovës në Tiranë, i paarsimuar dhe me dosje

Prej disa ditësh kemi denoncuar bazuar në fakte dhe prova konkrete se Konsullata e Kosovës në Tiranë drejtohet nga një Read more

Leave a Reply