10 librat më të lexuar në botë në 50 vitet e fundit

Ka kaq shumë libra dhe kaq pak kohë për të lexuar. Keni qenë kurreshtar ndonjëherë për të ditur se cilët janë librat më të lexuar të të gjitha kohërave? Apo le të themi dhjetë prej tyre?


Në listën e mëposhtme gjeni librat më të lexuar / shitur / botuar të të gjitha kohërave! Epo, të paktën 50 vitet e fundit.

Pavarësisht nga ajo që mendoni për të gjitha këto libra, nëse dëshironi të kuptoni botën përreth jush dhe njerëzit në të, leximi i këtyre librave faqe më faqe do të ishte një fillim i mirë.

Por, ashtu si me çdo libër tjetër që lexoni, mos braktisni kurrë syrin tuaj kritik, mendjen kurioze ose zemrën empatike.

1. Bibla
2. “Citime nga kryetari Mao” – Tse-Tung
3. Seria e Harry Poter – J. K. Rowling
4. “Zoti i unazave” – J. R. R. Tolkien
5. “Alkimisti” – Paulo Coelho
6. “Kodi i Da Vinçit” – Dan Brown
7. “Saga e Muzgut” – Stephenie Meyer
8. “Ikur me erën” – Margaret Mitchell
9. “Mendo & bëhu i pasur” – Napoleon Hill
10. “Ditari i një vajze të re” – Anne Frank

Leave a Reply