Miliarda dollarë fitime për themeluesin e TikTok

Pronari i TikTok ByteDance bëri një fitim neto prej 3 miliardë dollarë vitin e kaluar, sipas një raporti nga Bloomberg të mërkurën që citoi njerëzit e njohur me këtë çështje.

Ndërmarrja po pëson një rritje shuëm të shpejtë duke dyfishuar të ardhurat e saj nga 7.4 miliardë dollarë në 2018 në 17 miliardë dollarë në vitin 2019, sipas raportit, i cili thotë se gjithashtu ka një grumbull parash prej 6 miliardë dollarësh.

Themeluar në vitin 2012 nga sipërmarrësi Zhang Yiming, ByteDance raportohet se ka një vlerësim privat midis 105 miliardë dhe 110 miliardë dollarë, që do ta bënte atë “start-up” më të vlefshëm në botë.

Me seli në Pekin, ByteDance është mbështetur nga pëlqimet e firmës kapitale të sipërmarrjeve SoftBank dhe Silicon Valley Sequoia.

Leave a Reply