ANKETA e re për partitë dhe liderët shqiptarë, ja kush udhëheq në 6 zonat zgjedhore

Para jush ju prezentojmë rezultatet e hulumtimit të opinionit publik të realizuar nga Qendra për Hulumtime Strategjike 3-A me seli në Tetovë. Anketa është realizuar në 811 persona të përkatësisë etnike shqiptare, transmeton Shqipmedia.

Metodologjia dhe demografia e hulumtimit:

– Në këtë anketim kanë marrë pjesë 811 persona të moshës mbi 18 vjeç.

– 53% të të anketuarve janë në vendbanime rurale dhe 47% të tyre nga vendet urbane;

– 52% të të anketuarve janë meshkuj dhe 47% femra;

– Të gjithë të anketuarit kanë qenë të përkatësisë etnike shqiptare;

– Sondazhi është kryer përmes telefonit;

– Periudha e realizimit ka qenë nga 20.10.2019 deri 25.10.2019;

– Territori i mbuluar: Njësitë zgjedhore 1,2,5,6

Në pyetjen se në çfarë drejtimi është duke shkuar shteti?

23.4% vlerësojnë se shteti shkon në drejtim të duhur;

ndërsa 54.2% vlerësojnë se shteti shkon në drejtim të gabuar;

6.7% prej tyre janë përgjigjur se nuk e dijnë;

ndërsa 15.7% kanë refuzuar të përgjigjen.

Në pyetjen se cilat janë problemet elementare me të cilat ballafaqohen qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut,?

20.3% prej tyre janë përgjigjur për vende pune;

15.2% drejtësia;

10.4% korupcioni;

11.6 % zhvillimi ekonomik;

9.1% barazia;

7.8% shëndetësia;

7.6% siguria;

7.5% migrimi;

7.1% eurointegrimet dhe

3.4% kanë refuzuar të përgjigjen.

Në pyetjen se te cili politikan keni besim më të madh?

18.2% janë përgjigjur për Ali Ahmetin;

13.9% Zijadin Sela;

11.3 % Bilall Kasami;

6.4 % Zoran Zaevi;

3.8% Menduh Thaçi;

0.4 % Hristijan Mickoski,

2.3 % Talat Xhaferi;

1.1 % Bujar Osmani;

1 % Afrim Gashi;

0.5 % Vesel Memedi;

26 % janë përgjigjur se nuk e dijnë,

ndërsa 15.5 % janë përgjigjur se te asnjëri nuk kanë besim.

Në pyetjen se nëse nesër mbahen zgjedhjet parlamentare për cilën parti do të votoni?

27 % janë përgjigjur për BDI-në;

15.2 % për ASH;

14.2 % për Lëvizjen BESA;

4.7 % për PDSH;

2.5 % Alternativa;

1.4 % RDK;

4.7% LSDM;

11.5% janë përgjigur për asnjë;

10.7% janë përgjigjur se nuk do të votojnë

dhe 8.1 nuk kanë qenë të përcaktuar.

Ndarja në bazë të njësive zgjedhore :

Njësia zgjedhore numër 1

-27.5% janë përgjigjur për BDI-në;

9.4 % ASH;

12.8% Lëvizja BESA;

4.7% për LSDM;

3.4% për PDSH-në;

4% Alternativa;

1,3% RDK;

15.4% janë përgjigjur për asnjë,

13.4% se nuk e dijnë dhe

8.1 % janë përgjigjur se nuk votojnë.

Njesia zgjedhore numër 2 –

35.1% janë përgjigjur për BDI-në;

12.5% për ASH-në;

13% për Lëvizjen BESA;

7.2% LSDM;

2.4% PDSH;

3.4% Aletrantiva,;

1% RDK;

5.8% janë përgjigjur për asnjë;

10.5%janë përgjigjur se nuk e dijnë dhe

9.1% janë përgjigjur se nuk votojnë.

Te njësia zgjedhore numër 5,

30.7% janë përgjigjur se do të votojnë për BDI-në;

34.7% për ASH;

5.9% për Lëvizjen BESA;

6.9% për LSDM;

0.9% PDSH;

0 % Alternativa;

0%RDK;

6.9% janë përgjigjur për asnjë,

9.9% janë përgjigjur se nuk e dijnë dhe

4.1% janë përgjigjur se nuk votojnë.

Te njesia zgjedhore numër 6 ,

21.1% janë përgjigjur për BDI-në,

13.7% ASH,

18% për Lëvizjen BESA;

2.6% LSDM,

7.7%PDSH;

1.4% Alternativa;

2% RDK,

14.6% janë përgjigjur për asnjë;

10.3% janë përgjigjur se nuk e dijnë; dhe

8.6% janë përgjigjur se nuk votojnë.

Leave a Reply