12 shenjat që tregojnë se jeni duke përjetuar ankth – Shqip

by admin
Spread the love

Gjithkush nervozohet ose shqetësohet herë pas here. Për shembull kur flet në publik ose kur kalon vështirësi financiare.

Sidoqoftë, për disa njerëz ankthi bëhet aq i shpeshtë ose aq i fuqishëm sa që fillon të marrë përsipër jetën e tyre.

Si mund të dini nëse ankthi juaj i përditshëm ka kaluar ‘kufirin’ duke kaluar në një çrregullim? Nuk është e lehtë.

Ankthi vjen në forma të ndryshme – si sulme paniku, fobi dhe ankth shoqëror – dhe dallimi në mes të një diagnoze zyrtare dhe ankthit “normal” nuk është gjithmonë i qartë.

Nëse ju përjetoni ndonjë nga simptomat e mëposhtme në baza të rregullta, mund të shkoni të bisedoni me mjekun tuaj.

Shqetësim i tepruar

Probleme me gjumin

Frika të paarsyeshme

Tension i muskujve

Probleme me tretjen në mënyrë kronike

Nervozizëm para ose gjatë një paraqitje para një auditori

Ankth në prani të miqve

Panik

Parafytyrimet (shqetësime nga e kaluara)

Probleme me perfeksionimin

Sjellje të pandreqshme (maniak, fiksues)

Vetë-dyshim

Lexo lajme interesante

You may also like