10 thënie nga Coco Chanel për arritjen e suksesit

by admin
Spread the love

Si njëra prej grave më me ndikim në modë, Gabrielle Bonheur ‘’Coco’’ Chanel kishte shumë për të ndarë gjatë jetës së saj. E lindur në vitin 1883 në Francë, Coco hapi dyqanin e saj në vitin 1910 dhe shpejtë u bë e njohur për stilin e saj të thjeshtë por elegant dhe me rroba të modës.

Jo vetëm që dizajnet e saj e dërgojnë luksin dhe modën në një nivel që bota nuk e kishte parë më parë, por ajo u bë zëri i grave.

Coco ishte një dizajnere, ndërmarrëse dhe një shembull. Keni shumë për të mësuar nga pionerja e modës. Lexojini dhe frymëzohuni nga këto 10 thënie nga Chanel:

Për të qenit vetvetja

‘’Ngjyra më e mirë në botë është ajo e cila ju rri më mirë’’.

Për të qenit proaktiv

‘’Mos shpenzoni kohë duke goditur murin, duke shpresuar që do të transformohet në një derë.’’

Për suksesin

‘’Në mënyrë që të jeni të pazëvendësueshëm ju duhet të jeni gjithmonë ndryshe nga të tjerët’’.

Për fuqizimin

‘’Jeta ime nuk më kënaqte, kështu që e krijova atë’’.

Për udhëheqjen

‘’Akti më i guximshëm është ende të mendoni për veten tuaj’’.

Për mentalitetin

‘’Butësia nuk përfundon punët përveç nëse jeni një pulë e cila bën vezë’’.

Për kohën

‘’Nuk ka kohë për monotoni. Ka kohë për punë. Dhe kohë për dashuri. Ajo nuk lë kohë tjetër’’.

Për mundësinë

“Vishuni sikur do ta takoni armikun tuaj më të keq sot”.

Për lumturinë

‘’Ka njerëz të cilët kanë para dhe ka njerëz të cilët janë të pasur’’.

Për dështimin

‘’Suksesi shpesh arrihet nga ata të cilët nuk e dinë se dështimi është i paevitueshëm’’.

Lexo lajme interesante

You may also like